Camping League logo mobile

Habiton by Bürstner wint iF Design award 2024

HABITON by Burstner

Caravan Salon Düsseldorf: Micro Camper Study DE ‘WOONKAMER’ VAN BÜRSTNER.
Met de upcoming trend voor reizen en kamperen op een unieke manier, is er een toenemende vraag naar mini-kampeermogelijkheden ontstaan. Er zijn tal van
compacte en lichtgewicht caravans en campers ontworpen, ideaal voor korte trips en weekendjes weg. Deze bieden alle comfort van een mini huisje op wielen.

Er zijn nieuwe ontwerpen en modellen op de markt gekomen, waaronder retro-stijl mini-caravans en caravans met een minimalistisch ontwerp of omgebouwde auto’s tot microcamper. Vaak lichter en gemakkelijker te hanteren, minder impact op het milieu, nieuwe technologieën met duurzame voorzieningen. Innovatieve opberg- en zitoplossingen, en geïntegreerde buitenkeukens. Ideaal voor avonturiers die stijl, kwaliteit en gemak waarderen.

De nieuwe kampeerstijl voor trendbewuste singles, stellen en gezinnen. Met de HABITON studie heeft de gerenommeerde camper en… caravanfabrikant Bürstner een voertuig gecreëerd dat de harten van jonge alleenstaanden en koppels zal veroveren en van gezinnen met een stedelijke levensstijl sneller kloppen. “Het HABITON microcamperonderzoek is een goed voorbeeld van de nieuwe kampeerstijl, die past in het dagelijkse stadsleven van onze stijlbewuste doelgroep en tegelijkertijd sluit het aan bij de sterke trend naar flexibiliteit en vrijheid”, zegt de voorzitter van de Directie van Bürstner, Jens Kromer.

Gebaseerd op de populaire Renault Kangoo, maakt de showauto indruk met zijn hoge prestaties, geschiktheid voor dagelijks gebruik en het doordachte modulaire concept. Het voertuig past in elke parkeergarage, maar sluit geen compromissen bij het kamperen en volgt de huidige regelgeving.

Ontwerptrends
Het aspect ‘zich thuis voelen’ is voor Bürstner heel typerend en onmiskenbaar. Al in eerdere onderzoeken volgde de HABITON ook de stelregel ‘reis klein, kampeer groot’. en schittert met talrijke feelgood-factoren. Het wow-gevoel wordt gecreëerd door de opblaasbare daktent, die dankzij de hardtop ontstaat. Volledig geïntegreerd in het voertuigsilhouet. Met zijn moderne design en de praktische totale hoogte van minder dan 2 meter is de HABITON perfecte stadsgenoot en past in elke parkeergarage.

Ondanks het compacte ontwerp biedt het voertuig veel op het gebied van zitten en slapen. Comfort dankzij de grootst mogelijke bedafmetingen – in de daktent en het voertuiginterieur. Als het gaat om het gevoel van ruimte en leven, maakt het voertuig indruk met zijn modulaire concept.

Lees het hele artikel en ontdek meer nieuwe accessoires in de tabloid Kampeerdagen 2024

Home